2016 – t.v.

Klassiker 170422

Klassiker på Kulturhuset Spira. Foto och © Maria Nehro

2016 spelade Anders huvudrollen som mjölkbudet Tevje i Smålands Musik & Teaters musikal Spelman på taket på Konserthuset Spira i Jönköping.

Han var även, tillsammans med  Tua Åberg Dominique, solist vid kören Cantemus konserter Spelmansmässa, Duvemåla och Chess på Berwaldhallen i Stockholm.

Under sommaren gav han, tillsammans med Bengt Magnusson, konserter i Kristianstad; Musikaliska strandhugg, och i idylliska S:t Olofs kapell i Tylösand strax utanför Halmstad.

Den 23 oktober gästade han storbandet Special Delivery by Stefan Andersson på M/S Viking Cinderella och i slutet av året begav han sig åter ut på vägarna tillsammans med Bengt Magnusson, Stefan Nilsson och Kristin Malmborg för den åttonde omgången av En Stilla Jul.

I april 2017 var det urpremiär för Klassiker på Kulturhuset Spira. Tillsammans med gitarristen Bengt Magnusson, Jönköpings Sinfonietta och dirigenten Bjorn Dobbelaere hade Anders skapat en konsert med legendariska låtar som Bohemian Rhapsody, AnthemMoon River och Caruso. Konserten spelades även in för att kunna ges ut på skiva längre fram.

Den 6 juni medverkar Anders i Malmö Stads huvudfirande av Sveriges nationaldag och gav under sommaren ytterligare några konserter.

Året avslutades med ytterligare en En Stilla Jul-turné, något kortare än vanligt eftersom Anders under spelåret 2017-2018 turnerade med Riksteaterns nyskrivna musikal Bläck eller blod, där han spelade huvudrollen som baronen Rutger Macklean.

Ljudböcker:

  • Stöld
  • Korseld
  • Jagad
  • Gisslan
  • Dödligt motstånd
  • Rättegången – Women’s murder club

Under 2018 medverkade Anders i konserten Saknad, Kärlek och Hopp till minne av Ebba Åkerlund, som 11 år gammal blev ett av terrorattackens offer.

Under sommaren gav han åter igen en konsert i S:t Olofs kapell i Tylösand och till hösten axlar han rollen som prästen Stig i musikalen Så som i himmelen på Oscarsteatern i Stockholm.

Anders i musikalen Bläck eller blod. Foto och © Riksteatern/Markus Gårder

Rutger Macklean i musikalen Bläck eller blod. Foto och © Riksteatern/Markus Gårder