Biografi för arrangörer

Anders Ekborg

Anders Ekborg är utbildad vid Teater- och Operahögskolan i Göteborg och debuterade i musikalen Zorba på Östgötateatern i Norrköping-Linköping 1986. Han var under sin tidiga karriär anställd vid Göteborgs Stadsteater, liksom vid Dramaten i Stockholm.

Anders stora genombrott kom 1995 när han spelade Karl-Oskar i musikalen Kristina från Duvemåla. Sedan dess har han gjort ett flertal betydande musikalroller. 1999 spelade han titelrollen i Jekyll & Hyde vid Östgötateatern. Han har spelat rollen som Che i Evita på GöteborgsOperan och åren 2002-2003 medverkade han i succéuppsättningen av Chess på svenska på Cirkus i Stockholm.

Vidare har Anders spelat Judas i Jesus Christ Superstar på Maximteatern i Stockholm, titelrollen som Ingvar Kamprad i Malmö Stadsteaters uppsättning av Ingvar! – En musikalisk möbelsaga, Spelman på taket på Kulturhuset Spira i Jönköping och baron Rutger Macklean i Bläck eller blod, ett samarbete mellan Riksteatern och Örebro Länsteater.

Anders har medverkat i många filmer och TV-produktioner, bland andra Tomten är far till alla barnenWallander – Byfånen och Snapphanar.

Anders första soloplatta Äkta vara utkom 2006 och 2010 gav han ut sitt andra album; Painted Dreams. 2010 deltog han i Melodifestivalen, där han framförde bidraget The Saviour.

Anders ger många konserter, både tillsammans med sitt 6-mannaband och i det lite mindre formatet med ackompanjemang av gitarr och klaviatur. Turnén En Stilla Jul har blivit en återkommande tradition som givit upphov till två album; En Stilla Jul och En Stilla Jul Live.

Hösten 2018 axlade Anders rollen som prästen Stig i musikalen Så som i himmelen på Oscarsteatern i Stockholm. Försommaren 2022 gjordes ett gästspel i Göteborg där nio föreställningar spelades.

Sommaren 2022 medverkade Anders i Chess på svenska på Helsingborgs Arena, där han spelade rollen som Anatolij.

Pressbilder