Anders Ekborg kommer till Jönköping

Foto och © Rebecca Carlsson

Jnytt 170228

Av: REBECCA CARLSSON

Skådespelaren och sångaren Anders Ekborg kommer till Jönköping den 22 april för att ge konserten ”Klassiker” på kulturhuset Spira. Medverkar gör även Jönköpings sinfonietta, dirigent Björn Dobbelaere och gästartister.

Efter succén med ”Spelman på taket” på Smålands musik och teater återvänder Anders Ekborg till Jönköping för att ge konserten ”Klassiker” tillsammans med dirigenten Björn Dobbelaere och Jönköpings sinfonietta.

Det blir en unik konsert för Jönköpingspubliken. Konserten kommer också spelas in live för ett senare album som släpps till hösten. Även tv har visat intresse för inspelning av konserten.

Producent och tekniker för albumet blir Bernhard Löhr, som bland annat ha samarbetat med Björn och Benny, Helene Sjöholm och BAO.

”Kul samarbete”

Konserten har varit en idé och dröm som Anders Ekborg gått och tänkt på länge, men som vuxit fram med tiden.

– Det är ett kul samarbete. Jag och Björn Dobbelaere fann varandra verkligen. Han har en otrolig erfarenhet och det känns smickrande att han vill göra en konsert med mig, säger Anders Ekborg.

Björn Dobbelaere är verksam i West End i London, där han bland annat jobbat eller jobbar med föreställningarna ”Phantom of the opera” och ”Les Miserables”.

Konserten på Spira kommer att innefatta sånger som många uppfattar som klassiker. Det handlar om olika genre som opera, musikal, pop, storband, fransk chason och rock.

– Det blir en extrem blandning och det bästa av det mesta. Att samma sångare ger sex-sju olika genre är ovanligt. Det blir en utmaning för oss alla. En utmaning för mig är att lära mig de italienska och franska texterna. Det håller jag på med just nu. Att sjunga opera är egentligen inte heller min grej, säger Anders Ekborg.

Målgruppen för konserten är en bred grupp, då det bjuds på så många olika genrer. Med andra ord är det något som passar alla.

Gillar Jönköping

Han tycker att det är roligt att vara tillbaka i Jönköping och har en förhoppning om att få uppleva våren den här gången.

– Jönköping är en charmig stad. Jag gillar städer där det finns mycket vatten runt omkring. Det är det även i Göteborg, en stad som jag också gillar. Både Göteborg och Jönköping är städer som lever upp när det blir vår, säger Anders Ekborg.

Tillbaka