Biografi 2000 – 2010

Snapphanar (2006)

2000 – 2010 har Anders medverkat i följande film- och TV-produktioner:

CD-böcker:

  • Nymåne
  • Den inre kretsen
  • Parfymen
  • Dr. Jekyll och Mr. Hyde
  • Lyckan är en sällsam fågel
  • Offerrit
  • En dag

Mellan den 25 november 2000 och 15 februari 2001 spelade Anders rollen som Josef i Josef och hans bröder på Orionteatern i Stockholm.

Direkt därefter gjorde han Che Guevara i uppsättningen av Evita, med premiär på Göteborgsoperan den 24 mars 2001. Under hösten samma år spelades Evita på Cirkus i Stockholm. 

Perioden 23 februari 2002 till 15 juni 2003 spelade Anders den amerikanske schackspelaren Freddie Trumper i musikalen Chess, också detta på Cirkus. 

Hösten 2005 och fram till den 4 mars 2006 spelade han rollen som Judas i rockoperan Jesus Christ Superstar på Maximteatern i Stockholm. Samtidigt deltog han i flera underhållningsprogram på TV så som Popcorn, Folktoppen och TV-huset.

I juli 2006 medverkade han i Rhapsody in Rock i Dalhalla och under hösten var han gästsolist i The Best of the West End som gavs i fyra svenska städer.

Äkta Vara (2006)Hans första soloalbum; Äkta vara, släpptes den 11 oktober och samma månad visades Susanne Cederbergs och Christer Molanders artistporträtt Anders Ekborg – skådespelare och sångare på SVT. Hösten 2006 medverkade han även i veckans konsert Passioner , Nyhetsmorgon, Förkväll, Go´kväll och Extra Extra, samt en mängd olika radioprogram.

Vintern 2006 – 2007 deltog Anders i showen Härifrån till Broadway tillsammans med Andreas Lundstedt, Andrea Bonde, Anna-Maria Hallgarn och Sharon Dyall/Tina Leijonberg. Under april månad turnerade han med sitt band. Konserter blev det även under sommaren och tidiga hösten, både med delar av bandet, tillsammans med Sissel Kyrkjebø och i en Andrew Lloyd Webber-konsert i Danmark tillsammans med internationella artister.

I november medverkade Anders i QUEEN – Another kind of magic, och i december i The Christmas Show tillsammans med Christer Sjögren, Tomas Di Leva, Sarah Dawn Finer och Shirley Clamp. Flera stora arenor i landet besöktes.

I februari 2008 spelade han rollen som Warrior i London – the Musical i Filadelfiakyrkan i Stockholm, och den 14 juli deltog han i firandet av Victoriadagen på Öland. I december medverkade han i Julkalaset på Globen Annexet i Stockholm och mars 2009 gjorde Anders en liten konsertturné i Västernorrland. På Mors Dag den 31 maj deltog han i artistkampen under insamlingskvällen Rädda mammorna.

I november inleddes The Special Tour; en musikalisk kväll med Anders, Noel McCalla och Caroline Larsson. Turnén besöker fem svenska städer. Anders gjorde även en egen julturné under 2009; En Stilla Jul, tillsammans med Bengt Magnusson och Mattias Bylund. Den gästade elva städer.

2010 medverkade Anders i Melodifestivalen. Han framförde bidraget The Saviour vid deltävlingen i Örnsköldsvik och placerade sig på sjätte plats.
The Saviour tog sig även in på Svensktoppen. Under sommaren genomförde han turnén Konsert i sommarnatt.

Den 6 oktober släppte Anders sitt andra soloalbum; Painted Dreams, och i slutet av året genomförde han ytterligare en omfattande turné med En Stulla Jul, då han tillsammans med Bengt Magnusson och Anders Lundqvist besökte 20 svenska städer.

Melodifestivalen 2010. Foto och © Maria Nehro

Melodifestivalen 2010. Foto och © Maria Nehro