Från musikal till soft jazz

Anders Ekborg med vänner – Från musikal till soft jazz & ballad

Tisdagen den 11 oktober 2022 bjöds det in till en musikalisk festkväll i Västerås Konserthus. Vi fick njuta av ett unikt möte mellan Anders, den estländska sångerskan Inga Kaare och den fantastiska västeråskören Camerata InCantus, som bjöd på pärlor från musikens värld. Publiken fick bland annat lyssna till Anthem, Gabriellas sång, Koppången och Visa från Utanmyra.

Inga Kaare är en välkänd sångerska i Estland med 30 års scenvana, men här i Sverige är det inte många som hunnit upptäcka henne. Under konserten framförde hon kända amerikanska schlagers från 50- och 60-talet samt Monica Zetterlunds låtar på svenska.

Dessutom dök det upp en överraskning på scenen som spås bli nästa lysande stjärna; Alva Nee.

Konferencier var Bo Aurehl och kvällens musiker Bengt Magnusson, Stefan Nilsson och Tomas Bergquist, en trio som har spelat tillsammans med Anders under många år. 

Arrangerade gjorde Camerata InCantus och Gunnar Nihlén, Frontus AB.

Läs en rapport från konserten

Se bilder från kvällen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *