Kristina från Duvemåla 25 år

För 25 år sedan, den 7 oktober 1995, hade Björn Ulvaeus och Benny Anderssons musikalversion av Wilhelm Mobergs Utvandrarna världspremiär på Malmö Musikteater, nuvarande Malmö Opera, med Anders i rollen som Karl-Oskar. Föreställningen spelades i fem år – i Malmö, Stockholm och Göteborg – och sågs av närmare en halv miljon människor.

– Det är nästan svårt att sätta ord på, det har betytt otroligt mycket. Det förändrade hela min karriär och mitt liv i övrigt ändrades samtidigt, i och med att jag fick barn. Det gick hand i hand med Karl-Oskar att bli pappa. Det var en milstolpe i livet och en fantastisk gåva att få vara med i en sådan historisk grej. Det var fantastiskt kul att det enligt varenda löpsedel var en total succé, säger Anders till Aftonbladet.

Läs mer:

201007 Aftonbladet – Succémusikalen fyller 25: ”Magin lyfte oss”

Lyssna till några klipp från originaluppsättningen:


Malmö Opera har träffat kompositören Benny Andersson, regissören Lars Rudolfsson och huvudrollsinnehavarna Helen Sjöholm, Anders, Peter Jöback, Åsa Bergh och Marianne Mörck. Det blev ett glatt återseende…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *