Sunset Concerts – Glommens Fiskekrog, Falkenberg, 170715

Av: Maria Nehro

Glommens Fiskekrog 170715

Foto och © Maria Nehro

Hallandskusten har en särskild plats i mitt hjärta! När jag hoppade av bussen i det idylliska fiskeläget Glommen, en knapp mil utanför Falkenberg, i lördags eftermiddag kunde jag känna doften av hav! Jag strosade runt och såg mig omkring en stund, innan jag styrde stegen mot krogen precis vid strandkanten, som varje sommar erbjuder förstklassig underhållning i sin serie Sunset Concerts.

Efter en ordentlig portion rökta räkor och en sagolik jordgubbsdessert, serverad i en jordgubbskartong, tog spelningen vid! Några gäster stannade kvar vid sina bord på uteserveringen, men de flesta flyttade ned till stolarna framför scenen för att lyssna. Kvällen innan hade varit en smula kylig och blåsig fick vi höra, men under lördagen var vädret på topp. Dock fanns filtar att svepa in sig i för den som önskade.

Bortom den lilla scenen gick solen ned över Kattegatt medan vi bjöds på följande stämningsfulla program: 

Vilken underbar värld

Sakta vi gå genom stan

Kristallen den sköna

Så skimrande var aldrig havet

Steget (dikt av Kent Andersson)

Somliga gå med trasiga skor

Irländsk ballad

Bring Him Home

PAUS

Fragile

Awake

Om jag hade allt

The Gräsänkling Blues

Fields of Gold

Kanske kärlek är allt

La Boheme

Min hand i din

Borboun Street

Ut mot ett hav

Anthem (extranummer)

Ljud och ljus sköttes som alltid föredömligt. Ju mer mörkret sänkte sig, desto bättre kom ljussättningen till sin rätt, och skapade en nästan trolsk atmosfär.

Det är inte ofta jag hört Anders sjunga på franska, men den här kvällen fick vi njuta både av Brels Kanske kärlek är allt och Le Boheme. Den sistnämnda framfördes även vid Klassikerkonserten i Jönköping i våras.

Det var första gången Anders och Bengt arbetade tillsammans med pianisten Dan Lindén, men det kunde man definitivt inte tro när man hörde dem! Det lät som att de jobbat ihop i åratal. Vilket de också önskade göra, framgick av mellansnacket…

Vid 23-tiden var konserten slut. Anders och hans musiker tackades med stående ovationer. I taxin tillbaka till hotellet rekommenderade chauffören mig att ta en runda på stan för att beskåda de gamla raggarbilarna i Wheels & Wings; ett återkommande evenemang som hölls i Falkenberg denna helg, då man kunde se det ena spektakulära ekipaget efter det andra glida förbi i centrala stan. Jag kände mig dock mer än nöjd med de upplevelser jag redan haft, och avböjde förslaget!

Se några bilder från spelningen här

Tillbaka