Extra allt med Anders Ekborg

Skövde Nyheter 171214

Av: CARL THULIN

Recension Anders Ekborgs julkonsert – verkligen ett ljus i decembermörkret. Så tyckte vår recensent.

Föreställningen i Vara konserthus börjar med suggestiv ljuständning och sången Nu tändas tusen juleljus. Och Anders Ekborg konstaterar med ett skratt och glad min att det var första gången som ljusöppningen möttes av brakande applåder. Sedan 2009 har Anders rest runt i landet men nu blir det en paus nästa år berättar han i början av konserten.

(…)
Konserten då?
Jo verkligen ”The best of ” i ett mycket blandat program med Adele´s Million years ago, You Ris Me Up, musikalmelodier ur Chess och Jesus Christ Superstar, italiensk opera, fransk vissång och uppläsning bl annat med Viktor Rydbergs Tomten. Anders Ekborg tillhör absoluta eliten av manliga svenska sångare kan rentav den bäste med tanke på variationen, där han sjunger i djupa barytonlägen för sedan gå upp i de högre registren, han skapar en musikalisk skulptur som inte har några gränser.

Presentationen av de olika sångerna är både mycket tänkvärd och allvarlig men under kvällen kommer också ett antal synnerligen humoristiska anekdoter som passar in i denna musikaliska julrapsodi.

Detta var en julkonsert med extra allt – en Ekborg i högform i symbios med en musikalisk kvartett med med gitarristen Bengt Magnusson som skrivit de flesta arrangemangen. Stående ovationer – detta var verkligen ett ljus i decembermörkret.

(Hela recensionen återges inte av upphovsrättsliga skäl)

Tillbaka