Musikaliska strandhugg – Tivoliparken, Kristianstad, 160714

Av: Maria Nehro

Musikaliska strandhugg 2016

Foto och © Maria Nehro

Musikaliska strandhugg. Så kallas den konsertserie Kristianstads kommun arrangerar i Tivoliparken under sommarens torsdagar sedan några år tillbaka. Ett populärt gratisnöje som lockar såväl Kristianstadsbor som turister.

Där har man länge velat ha med Anders och Bengt, fick vi höra vid presentationen, och nu äntligen hade man lyckats! Arrangören föreföll att vara barndomsvän till Anders, som tillbringat många somrar och delar av sin ungdomstid i dessa trakter. Flera andra vänner fanns också på plats i publiken.

Det var kanske inte strålande solsken, men en ljummen och skön kväll, då jag slog mig ned på marken strax innan klockan 19. De bänkar som fanns uppställda framför scenen var redan fullsatta, och allt fler människor strömmade till. Publikhavet i den centralt belägna parken blev snart oöverblickbart, 3 000 personer är en uppgift som nämndes!

Utomhusscenen var byggd i vitt trä med en grönskande björkskog som fond och programmet bjöd på följande pärlor:

Vilken underbar värld

Sakta vi gå genom stan

Kristallen den fina

När du är gammal och grå

Så skimrande var aldrig havet

Gitarrsolo av Bengt Magnusson

Glimmande nymf

Gräsänkling Blues

Balladen om herr Fredrik Åkare och den söta fröken Cecilia Lind

Moon Over Bourbon Street

Fields of Gold

Steget (dikt av Kent Andersson)

Somliga går med trasiga skor

Min hand i din

Ut mot ett hav

En borde inte sova

Anthem (extranummer)

Mellan sångerna berättade Anders, med humor och värme och stundvis lätt förvirrad, anekdoter från sin barndom och karriär. Även Bengt berättade ett par episoder från deras tidiga möten. De flesta sångerna var välbekanta, men Bengt framförde ett nytt solostycke på gitarr enligt sedvanligt proffsigt manér. Nämnas i sammanhanget bör även den tupp som huserade strax intill scenen, som då och då bidrog till ackompanjemanget med ett högljutt galande!

I en intervju i “Norra Skåne” samma dag uttryckte Anders viss tvekan inför att ge utomhuskonserter, eftersom de gör det svårare att känna av publiken. Men att han hade publiken med sig rådde inga som helst tvivel om, och dubbla stående ovationer avslutade kvällen.

Se några bilder från konserten

Musikaliska strandhugg 2016

Foto och © Maria Nehro

Tillbaka