Konsert i Sommarkväll – Nösund, 150710-11

Av: Maria Nehro

Foto och © Thore Rodelius

Foto och © Thore Rodelius

Solen sken och vattnet glittrade när vi hoppade av bussen utanför Nösunds Värdshus i fredags eftermiddag. Det idylliska lilla värdshuset visade sig med andra ord från sin allra bästa sida! Vi checkade in i de båda rum på övervåningen i Strandgården som vi mer eller mindre börjat betrakta som “våra”, efter att ha haft förmånen att få bo där flera år i rad. Lunchen hade precis plockats undan, men som kompensation erbjöds vi varsin räksmörgås, som vi glatt överraskade tackade ja till.

Strax före klockan sju gick vi in till huvudbyggnaden, där vi blev visade till våra platser. Vi hade just fått veta att två vänner oväntat dykt upp, som vi kom att dela bord med under kvällen.

Spelningen började klockan nio, och innan dess serverades en läcker meny:

Förrätt: Räkceviche med pilgrimsmussla, spenat och sparrissallad, basilika och korianderdressing
Varmrätt: Stekt torskrygg, boillabaissesås, rouille, timjanstekt zuccini
Dessert: Limesockrade jordgubbar, vaniljglass, ingefärsflarn

Äntligen klev så Anders upp på scenen, ackompanjerad av Bengt Magnusson på gitarr och Kristin Malmborg på cello. Nedanstående låtlista, innehållande både äldre och nyare sånger som följt honom genom åren, varvades med minnen från barndom och tidig karriär. Anders berättade även lite grand om sitt engagemang i Altzheimerfonden.

Sakta vi gå genom stan

Kristallen den fina

Så skimrande var aldrig havet

När du är gammal och grå

Glimmande nymf

Gräsänkling Blues

Vingen (dikt av Kent Andersson)

Nocturne (gitarrsolo av Bengt Magnusson)

Cecilia Lind

PAUS

Moon Over Bourbon Street

Fields of Gold

Intill

Steget (dikt av Kent Andersson)

Somliga går med trasiga skor

Ut mot ett hav

Falling Slowly (med Kristin Malmborg)

Min hand i din

Bring Him Home

Extranummer:

En borde inte sova

Anthem

Jag saknar ord för att beskriva hur underbart det var att se (och höra!) Anders och Bengt Magnusson framträda tillsammans igen! Det var nästan ett helt år sedan sist, eftersom Bengt varit allvarligt sjuk. Även Kristin Malmborg, som deltog i den senaste julturnén, var en glädje att återse.

Anders var somrigt klädd i ljusa byxor och guldgul väst, Bengt i mönstrad skjorta, men kortklippt och utan sedvanlig scarf.

Det var nostalgi av den högre skolan att höra de många välkända låtarna och Kent Anderssons gripande dikter. En särskild eloge för den snygga övergången mellan Steget och Somliga går i trasiga skor! Det var även spännande att höra Kristin och Anders sjunga tillsammans i Falling Slowly, någonting jag hoppas vi får höra mer av i framtiden!

Vid elvatiden var spelningen slut, men naturligtvis hade vi även bokat in den andra konsertkvällen! Lördagen var det som väntat ännu fler gäster vid supéborden. Programmet var sig likt, om inte ännu bättre, och nu erbjöds vi serviceinriktat en helt annan meny eftersom vi var där för andra kvällen i rad:

Förrätt: Chèvre, rostad paprika, pinjenötter
Varmrätt: Oxfilé, Café de Paris, rostad potatis
Dessert: Pannacotta, hallon

Dagen därpå lämnade vi ljuvliga Nösund för denna gång, men hoppas att vi mycket snart får anledning att återvända!

Se några bilder från den första av konserterna här

Tillbaka