Somriga tongångar med Anders Ekborg

Laholms Tidning 100615

Av: IDA DAHLGREN

LAHOLM. I sommar ger Anders Ekborg sig ut på turné i landets sommarstäder. Andra stoppet blir Laholm där han ger konsert i Ränneslövs kyrka den1 juni.

Med sig på turnén har Anders Ekborg pianisten Anders Ljungqvist, gitarristen Bengt Magnusson och gästartisten Caroline Larsson. Idén till sommarturnén kom faktiskt i julas. – Jag åkte på en turné som hette “En stilla jul” och då spelade jag i många kyrkor. Det är en så härlig känsla i kyrkor och att spela i ett litet, mer intimt, format. Eftersom sommarsverige är så vackert tänkte vi att det kunde vara roligt att göra en sommarturné.

Anders Ekborg har hittills haft ett hektiskt år. Han deltog i Melodifestivalen, han har turnerat samt spelat in en skiva. – Det är lite körigt ibland, säger Anders Ekborg och skrattar. – Samtidigt som jag spelade in en polisserie på Gotland gav jag konserter. Då fick jag flyga fram och tillbaka, säger han.

I höst släpps Anders Ekborgs andra soloalbum. – Skivan innehåller väldigt vackra ballader men även någon lite rockigare låt, säger han. Sommarturnén är första gången som Anders Ekborg kommer att framföra material från den nya skivan. – Min nya singel, “I do believe, kommer att framföras och en del hemliga låtar. Det är härligt att få framföra eget material.

Sommarturnén skulle ha avslutats i mitten av juli men har precis förlängts med några extrakonserter. Efter det får Anders Ekborg äntligen lite ledighet. – Semestern ska jag till bringa i Skärgården, säger han och tillägger att en italiensk filmfestival också lockar.

Tillbaka