Så var Anders Ekborgs konsert

Norrtelje Tidning 141219

Av: MARGARETHA LEVIN BLEKASTAD

Värme, stillhet och strålande vacker musik. Anders Ekborg och hans medmusikanter fyllde Norrtälje kyrka med glödande julstämning.

Ett efter ett tänds ljusen. Så tar Anders Ekborg upp en stillsamt dröjande Nu tändas tusen juleljus, som långsamt svävar ut över den fullsatta kyrkan. Det är en passande upptakt till en julkonsert som manar fram känslor av gemenskap, värme och innerlighet.

Anders Ekborg är en av våra mest uppskattade skådespelare och artister. Nu är han ute på julturné för sjätte året i rad, med ett program där han vill komma bort ifrån glättiga shower och i stället förmedla eftertanke och medmänsklighet. Det lyckas han också med, i gott sällskap av musikerna Stefan Nilsson, piano, Daniel Palm, keyboard och Kristin Malmborg på cello.

Det blir en kväll där Anders Ekborg rör sig mellan välkända julsånger som Det strålar en stjärna och Karl-Bertil Jonssons jul till Håll mitt hjärta och mäktiga toner ur Jesus Christ Superstar. Han tar också plats i predikstolen, där han visar sin styrka som recitatör när han ger liv och röst åt Viktor Rydbergs Tomten.

Tyvärr måste jag lämna konserten efter magiskt vackra Koppången, som Anders Ekborg laddar med allt vemod decemberkvällen rymmer. Så blir En stilla jul en konsert att bära med sig ut i mörkret, med sin varma julstämning.

Tillbaka