Ekborg bjöd på en personlig konsert

Hjo Tidning 120710
Anders Ekborg varvade sång med minnesvärda historier
från sina år i branschen.

Hjo Tidning 120710

Av: MALIN INGSTEN
Foto: MALIN INGSTEN
Anders Ekborg blandade visor med musikal och lät musikstyckena varvas med många historier från turnéåren under sin sommarkväll i Hjo.

Det blev en stämningsfull kväll med varierad repertoar precis som utlovat när Anders Ekborg och hans musikervänner bjöd på sommarkonsert i Hjo kyrka i helgen.

Ekborg inledde konserten med klassiska visor som ”Här är gudagott att vara” och ”Så skimrande var aldrig havet” för att sedan riva av några välkända låtar från musikaler som ”West side story” och ”Chess”.

Med på turnén var också gitarristen Bengt Magnusson och pianisten Johan Landqvist samt gästartisten Caroline Larsson, som fick många applåder för sina framföranden av bland annat Ewa Cassidytolkningar. Hon visade sin musikaliska ådra på både akustisk gitarr och elgitarr samt munspel och ukulele.

Ekborg var mycket mån om att låta konserten bli ett möte med publiken och har därför valt att göra den i en mindre skala. – Jag försöker se allt och vara delaktig i er upplevelse. Det får inte bli en maskin som står och levererar utan vi ska ta in varandra allihopa.

Ännu mer personligt blev det så Ekborg presenterade sin dotter Channa Ekborg som kvällens hemliga gästartist. Hon fanns med och körade under några framföranden.

Vill tillbaka
Det var andra året som Ekborg gästar Hjo och i år stannade turnégänget kvar under hela helgen. – Jag har fastnat för vackra Hjo och vill alltid återkomma hit, säger Anders Ekborg.

Konserten bejublades länge av publiken och som tacknummer bjöd Anders Ekborg på ”Anthem”.

Tillbaka