Sommarkonsert – Villa Belparc, Göteborg, 170709

Av: Maria Nehro

Villa Belparc 170709

Foto och © Maria Nehro

Var ska årets första sommarkonsert med Anders och Bengt upplevas, om inte i Göteborg! Efter att ha mött upp några vänner vid Linnéplatsen strosade vi i sakta mak genom Slottskogen till Villa Belparc, vackert belägen vid Stora Dammen. Och det var det fler än vi som gjort, där var oerhört mycket folk!

Det hade funnits möjlighet att förboka en 3-rätters showmeny och bord vid scenen, men de som, liksom vi, inte gjort det var välkomna att sitta eller stå där det fanns plats. Någon sådan plats var dock svår att hitta, där vi inte skymde någon och inte stod i vägen för personalen som oupphörligt sprang fram och tillbaka med dryck och desserter! Till slut lyckades vi rada upp oss strax bakom alla bord och stolar. Vid sidorna gick det inte att stå, för då hade vi antingen hamnat ute i vattnet eller i en bred rabatt som sluttade ned mot en gångväg utanför området. 

Konserten var en del av Sommarunderhållningen som Kulturförvaltningen i Göteborgs Stad anordnar varje år, med fritt inträde. Husbandet Ladies of Music inledde programmet vid utsatt tid kl 16.00 med några jazziga låtar. Bandet består av Maria Kvist, piano, Tove Brandt, bas, och Martina Almgren på trummor. De var dock ganska anonyma i sin framtoning. Antingen var ljudet dåligt, eller så talade de alltför snabbt och otydligt, för jag hann aldrig uppfatta vad som framfördes.

Nästan en timme fick vi vänta innan gästartisterna bjöds upp på scenen och då var vi många som börjat skruva otåligt på oss. Men den otåligheten gav snabbt vika när vi bjöds på följande somriga låtar:

Vilken underbar värld

Så skimrande var aldrig havet

Om jag hade allt

Fields of Gold

Din hand i min

Ut  mot ett hav

Anthem (extranummer)

Även klädseln gav ett somrigt intryck denna eftermiddag; Anders bar ljus kostym och Bengt rosaröd kavaj och jeans.

Det kändes nostalgiskt att höra Vilken underbar värld igen, det var länge sedan sist! Och ännu längre sedan jag lyssnade till Om jag hade allt i konsertsammanhang. En favorit sedan tidigare är annars Stings Fields of Gold. Mellan låtarna berättade Anders helt nya historier.

Nästa helg tar jag mig till Västkusten på nytt, för ännu en mysig sommarkonsert! Då på Glommens Fiskekrog utanför Falkenberg, hoppas att vi ses!

Se några bilder från Villa Belparc

Tillbaka