SVT Öppet arkiv


 Sparvöga, del 5 av 6
SPARVÖGA, avsnitt 5 av 6 (1989)
Jag håller aldrig tillgodo! Aldrig i helvete! Skolan är slut. Arbetslivet skall börja. Hopplösa småindustrier. Lyckan är fiket och raggarbilarna. Men drömmen om ett större och bättre liv växer.

 midsommarnatt
EN MIDSOMMARNATTSDRÖM (1990)
Med en annorlunda version av “En midsommarnattsdröm” invigde Backa Teater i Göteborg hösten 1989 sin nya scen “Bulten” i en nedlagd fabrik på Hisingen. TV-publiken får möta Shakespeare i en rolig, romantisk och musikalisk föreställning.

 Chefen Fru Ingeborg, avsnitt 1-4
CHEFEN FRU INGEBORG, avsnitt 1-4 (1993)
I 20-talets Stockholm drivs det etablerade modehuset Balzar av fru Ingeborg – kompetent chef, medelålders änka och tvåbarnsmor. Omedvetet motvilligt är hon på väg att lämna över firman i sonen Kurts händer. Hon känner sig ensam och när dottern Sussi oväntat förlovar sig med den unge löjtnanten Louis de Lorche, glider fästmannen behändigt in i tomrummet…

 

 Du bestämmer, avsnitt 6 av 9, Sanning eller konsekvens
DU BESTÄMMER, avsnitt 6 av 9, Sanning eller konsekvens (1995)
Tittarna avgör hur en novellfilm ska sluta. Lorenz går i åttonde klass. Med betyg på 1,5 i snitt och mobbad av ett halvkriminellt gäng i nian, försöker han få föräldrarna att låta honom sluta skolan. Ska Lorenz få sluta skolan och kanske äventyra hela sin framtid?

 Långt bort och längesen
LÅNGT BORT OCH LÄNGESEN (1995)
Ett program om utvandrare, hemlängtan och en svensk musikal.

 Min magiska moster, avsnitt 1-3
MIN MAGISKA MOSTER, avsnitt 1-3 (1996)
Berättelsen om de två storasystrarna, Lina och Evelina.

 Allsång på Skansen
ALLSÅNG PÅ SKANSEN, avsnitt 6 av 7 (1998)
Underhållning från Sollidenscenen på Skansen i Stockholm.

 Skärgårdsdoktorn - säsong 3, avsnitt 5 av 6
SKÄRGÅRDSDOKTORN – säsong 3, avsnitt 5 av 6 (2000)
Sören har fullt upp med en stadsfamilj som bestämt sig för att leka Robinson en vecka. Men tv är en sak, verkligheten en annan, vilket de snart blir varse…

 insider
INSIDER, avsnitt 1-5 (1999)
Dramaserie i fem delar. Anna Rosenberg, ung och framgångsrik forskare på motorbolaget Nanotech, har uppfunnit en avgasfri bilmotor. Lyckan över projektets avslutande blir dock inte långvarig, då någon försöker stjäla ritningarna på “miljömotorn”. En säkerhetsvakt mördas och plötsligt finner sig Anna, hennes familj och hennes arbetskamrater hotade till livet.