Haltande Ekborg sjunger visor

Anders Ekborg, Bohuslänningen, 110705Caroline Larsson, Bohuslänningen, 110705
Anders Ekborg turnerar just nu med Caroline Larsson.
“Jag tycker om sådana oväntade musikaliska möten”, säger han.
Under arbetet med debut-albumet In the Moment genomförde Caroline Larsson ett samarbete med pop-stjärnan Per Gessle.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bohuslänningen 110705

Av: JENNY BORG
Foto: PETER KNUTSON

– Trodde jag skulle få ha gips på turnén.
Nyligen dråsade Anders Ekborg nerför en trappa och slog sig så illa att han trodde att han skulle få bära gips på sin kommande sommarturné. – Nu gick det rätt bra, men jag kanske kommer att halta lite på de första konserterna, säger han.

På gång:

Vem: Anders Ekborg och Caroline Larsson
Var:
Ljungs Kyrka, Ljungskile
När: 6 juli

Anders Ekborg kommer från en av Sveriges mest kända skådespelarsläkter. Pappa Lars Ekborg var en legendarisk skådespelare och brodern Dan Ekborg har också en framgångsrik skådespelarkarriär. Anders Ekborg själv började faktiskt sin bana som skådespelare, även om det mest är sångare han är känd som idag.

Hans stora genombrott kom 1995 när han spelade Karl-Oskar i musikalen Kristina från Duvemåla. – Det är nog den produktion som betytt mest för mig. Jag spelade den i 4,5 år och det blev en väldigt stor del av mitt liv, säger han.

Kul i Melodifestivalen
Förra året var han med i Melodifestivalen och kom på en sjätteplats i en deltävling med låten The Saviour.
– Det var väldigt roligt, en upplevelse. När man kommer med en skiva vill skivbolagen gärna att man är med i Melodifestivalen och det ville mina döttrar också att jag skulle vara. Låten var väldigt kul att sjunga även om det inte var så många som röstade på den, säger han. Han är tveksam till att ställa upp i tävlingen igen. – Men man ska aldrig säga aldrig.

Sångare brukar ofta vårda sina stämband av rädsla för att inte kunna genomföra sina konserter, men det är inget för Anders Ekborg.
– Jag har tåliga stämband. En del går med halsduk hela tiden och käkar piller, men det är inget för mig. Däremot ramlade jag och slog mig något för jäkligt i en trappa här om dagen. Då trodde jag att jag skulle få ha gips på turnén. Så det är klart att man blir lite orolig och inte hittar på de mest galna sakerna inför en turné.

Duetter och poplåtar
När sommarturnén är avklarad ska han ha semester och sedan spela in en julskiva i höst. I Ljungs Kyrka kommer han att bjuda på svenska visor och musikallåtar till lite poppigare inslag från hans skiva Painted Dreams. Han kommer att ha med sig Caroline Larsson på turnén som bjuder på egna låtar och även sjunger flera duetter med Anders Ekborg.
– Det blir nog också något från Kristina från Duvemåla, säger han.

Anders Ekborg:

Ålder: 50 år
Familj: Frun Lia Boysen, skådespelerska, och två barn
Bor: I villa i Nacka
Fritidsintressen: “Jag snickrar mycket på mitt hus, lagar mat och spelar golf”
Favoritlåt att sjunga : Bohemian Rhapsody med Queen. “Den är så häftig och det är en speciell känsla att sjunga den eftersom jag inte gör det så ofta”.
Framtidsdröm:
Jag har gjort så mycket redan, men jag hoppas kunna vara mer skådespelare nästa år”.
Turnéplan i Bohuslän och Dalsland: 6/7 Ljungs Kyrka, Ljungskile. 10/7 Kville Kyrka, Fjällbacka. 15-16/7 Nösunds Värdshus, Orust.

Tillbaka