Special Delivery by Stefan Andersson – M/S Viking Cinderella, 161023

Av: Maria Nehro

Special Delivery by Stefan Andersson 161023

Foto och © Maria Nehro

Det var många år sedan vi var på kryssning sist, men i söndags, då M/S Viking Cinderella bjöd på storbandskväll med ”Special Delivery by Stefan Andersson”, och Anders som gästartist, kände vi att det var dags igen!
Underbar stämning utlovades, framför Östersjöns största scen.

Kl 17.00 steg vi ombord på det stora fartyget, jag och kompisen Anna, och medan vi njöt av det välfyllda buffetbordet lade vi ut, med siktet inställt på Mariehamn. Timmarna gick snabbt och strax före klockan tio var vi på plats på Nightclub Etage på plan 8.

I väntan på Anders framträdande, som började kl 22.30, fick vi lyssna till orkesterns egen solist Sofia Westlin och därefter ett band vid namn “Karlssons”, med lite mer dansbandssound än kvällens huvudband.

Framför scenen dansades det flitigt! Medelåldern var relativt hög, och det hela gjorde ett prestigelöst och avslappnat intryck med stor variation i dansstilar, kroppar och klädval. Det märktes att många var rutinerade och inte beträdde dansgolvet för första gången. Det var imponerande att se hur smidigt och följsamt de rörde sig. Några av paren var riktigt till åren komna, och detta föreföll vara ett utmärkt sätt att hålla romantiken vid liv!

Så var det äntligen dags för Anders att äntra scenen, iklädd mörk kavaj och plommonfärgad skjorta, uppknäppt i halsen. Vi hade ingen aning om hur många låtar han skulle framföra, men det visade sig att vi skulle få njuta av honom en hel timme!

Sällan har låtlistan vållat mig sådana bekymmer som denna kväll. Flertalet låtar, de flesta av Frank Sinatra, hade jag sällan eller aldrig hört honom sjunga tidigare, men med förenade krafter lyckades vi knäcka de flesta:

The Lady is a Tramp

California Fly

Let´s Sail Away

Mack the Knife

Fly Me to the Moon

Strangers in the Night

You Are the Sunshine of My Life

Mr Bojangles

How Do You Keep the Music Playing (duett med Sofia Westlin)

Bad, Bad Leroy Brown

All of Me

I Get A Kick Out Of You

Ain’t That a Kick in the Head

I’ve Got You Under My Skin

Sway

My Way

Ljussättningen var stämningsfull och trängseln stor kring dansgolvet, men många föredrog att lyssna när Anders sjöng, istället för att dansa. Detta faktum påpekade han vid ett tillfälle, varefter fler par lyckligtvis vågade sig upp!

Ett visst gungande kände vi av under spelningen, och även efter att vi krupit ner i våra kojer, men som tur var klarade vi oss ifrån sjösjuka och kom lyckligt i hamn på måndagseftermiddagen.

Nu räknar vi dagarna till “En Stilla Jul”, som ligger mindre än en månad bort. Hoppas att vi ses där!

Se några bilder från spelningen

Tillbaka