Kristina från Duvemåla 25 år

För 25 år sedan, den 7 oktober 1995, hade Björn Ulvaeus och Benny Anderssons musikalversion av Wilhelm Mobergs Utvandrarna världspremiär på Malmö Musikteater, nuvarande Malmö Opera, med Anders i rollen som Karl-Oskar. Föreställningen spelades i fem år – i Malmö, Stockholm och Göteborg – och sågs av närmare en halv miljon människor.

– Det är nästan svårt att sätta ord på, det har betytt otroligt mycket. Det förändrade hela min karriär och mitt liv i övrigt ändrades samtidigt, i och med att jag fick barn. Det gick hand i hand med Karl-Oskar att bli pappa. Det var en milstolpe i livet och en fantastisk gåva att få vara med i en sådan historisk grej. Det var fantastiskt kul att det enligt varenda löpsedel var en total succé, säger Anders till Aftonbladet.

Läs mer:

201007 Aftonbladet – Succémusikalen fyller 25: ”Magin lyfte oss”

Lyssna till några klipp från originaluppsättningen:


Malmö Opera har träffat kompositören Benny Andersson, regissören Lars Rudolfsson och huvudrollsinnehavarna Helen Sjöholm, Anders, Peter Jöback, Åsa Bergh och Marianne Mörck. Det blev ett glatt återseende…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *