“Så som i himmelen” släppt på CD!

Nu finns Oscars-musikalen på platta

Där framträder bland andra Malena Ernman, Anders Ekborg, Philip Jalmelid, Sara Jangfeldt och Björn Kjellman och albumet är inspelat i ABBA-Benny Anderssons studio Riksmixningsverket på Skeppsholmen i Stockholm med gräddan av Stockholms musiker och en stråkorkester. För musikalisk produktion står kompositören Fredrik Kempe och superproducenten David Kreuger ihop med arrangören Karl-Johan Ankarblom.

– Det uppstår en spänning i alla möten, på scenen och i inspelningsstudion. Sångarnas röster trivs på samma plats. Jag är så oerhört stolt över det mottagande som musikalen har fått, säger Fredrik Kempe.

Så som i himmelen CD Musiken spänner från svensk folkmusiktradition, via upptempo och populärmusik-inslag till storslagna ballader, med känslofyllda texter skrivna av Carin Pollak och Fredrik Kempe, där sångarna verkligen får briljera. Självklart innehåller skivan även Stefan Nilsson och Py Bäckmans klassiker från filmen, ”Gabriellas sång”, i Malena Ernmans tappning.

– Det är fantastiskt att spela in med denna ensemble, men annorlunda på många sätt. Jag slås framför allt av Kay Pollaks fantastiska film fungerar så bra som musikal, och hur detta kunnat bli en skivproduktion med några av landets främsta musikalröster. Sådana här plattor görs inte i handvändning, om de ens görs alls, sade musikalproducenten Johan von der Lancken med ett leende i samband med inspelningen.

Albumet “Så som i Himmelen” släpptes på CD och digitalt den 7 december via Playground Music.  

Provlyssna