Anders Ekborg och Jönköpings Sinfonietta

Foto och © Peter Knutson

Foto och © Peter Knutson

Anders gjorde succé i musikalen Spelman på Taket i Kulturhuset Spira 2016. Nu kommer han tillbaka för en konsert tillsammans med Jönköpings Sinfonietta och dirigenten Bjorn Dobbelaere. Programmet är fyllt av kända och klassiska låtar från bland annat musikalernas värld.

Anders har hyllats för sitt röstregister, som rymmer ett brett spektrum av känslor och uttryck, och för sin förmåga att behärska ett stort antal musikstilar. Han har länge drömt om att göra en skiva som kombinerar klassiker ur alla dessa genrer.

Tillsammans med gitarristen Bengt Magnusson, Jönköpings Sinfonietta och dirigenten Bjorn Dobbelaere har Anders skapat en konsert med legendariska låtar som Bohemian Rhapsody (Queen), Anthem (Chess), Moon River (Breakfast at Tiffany’s) Caruso (Pavarotti) och mycket mera.

Konserten har urpremiär i Konsertsalen i Kulturhuset Spira och kommer då även att spelas in för att ges ut på skiva under hösten 2017.

Starttid kl 18.00.

Biljetter bokas via Smålands Musik & Teater
Pris: 125 – 385:-
Speltid: 120 min

Mer info: Smålands Musik & Teater

170228 Jönköpings-Posten – Anders Ekborg gör klassiker med Sinfoniettan

170228 Jnytt – Anders Ekborg kommer till Jönköping (med filmklipp!)

Tillbaka

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *